Estate planning & schenkingen

Estate planning kan het beste worden omschreven als: ‘het opstellen van een plan waardoor vermogen fiscaal zo gunstig mogelijk overgaat van de ene generatie op de volgende’.

Arrow
Verwijder de rij

Column: 2

Familiebezit veilig overdragen

Bij een groot vermogen zijn de belangen en de belastingbesparing natuurlijk groter. Toch is estate planning niet alleen voor zeer vermogende mensen van belang. Ook als er alleen een eigen woning of een spaarpotje is, kan met een goede estate planning al veel belasting worden bespaard.

Verschillende mogelijkheden om erfbelasting te besparen

Er zijn verschillende mogelijkheden om erfbelasting te besparen. Dit kan onder meer door het testament en/of de huwelijksvoorwaarden aan te passen, door (jaarlijks) schenkingen te doen of door bepaalde bezittingen al tijdens leven op naam van de kinderen te zetten. Estate planning is specialistisch maatwerk. Wij kunnen u adviseren en zijn u graag behulpzaam bij het opstellen van een goed plan. Daarbij wordt dan tevens uitgelegd wat de kosten hiervoor zijn en welke besparingen kunnen worden bereikt.

Schenkingen

Er zijn verschillende manieren om schenkingen te doen, waaronder de contante schenking en de ‘schenking op papier’. Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek over de juridische en fiscale aspecten, rekening houdend met uw wensen en privésituatie.

De notaris leidt u door de wirwar van wetten

Bij uw planning krijgt u te maken met schenkingsrecht, erfrecht, fiscaal recht en huwelijksvermogensrecht (huwelijkse voorwaarden veranderen). Daarnaast komt de menselijke kant om de hoek kijken: hoe verdeelt u uw bezit en wat betekent dat zo lang u nog leeft of zo lang uw partner na uw dood verder leeft?

Wees er op tijd bij

Stem vragen en oplossingen op dit gebied goed af met BoldingDavids notarissen. Dat voorkomt problemen binnen uw familie en met de belastingdienst. Download de brochure ‘Estate planning’

Meer informatie over Estate planning & schenkingen?

Cliff Bolding helpt u graag verder.

Bel 0546 817140

Meer informatie over Estate planning & schenkingen?

Diane Verbaan helpt u graag verder.

Bel 0546 817140

Informeer naar welke passende oplossing we u kunnen bieden

Kom in contact
×
Afspraak maken?